Coș Produse

  • 0 obiecte
Vezi Coșul Plată

Safari 8 zile in Zambia

* de la 2,149€

Sezon 2019

Sejur 7 nopti in perioada
Tip de camera
Tip de masa
Avion
Pachet turistic personalizat
Persoane:
(Grad minim de ocupare: 2 adulti)

Rezerva Cerere oferta

Denumirea oficială: Republica Zambia

Localizare: Zambia este situată în Africa Australă, având vecini în nord D.R Congo, la nord-est Tanzania, la sud-est Zimbabwe şi Mozambic, în sud Botswana, la vest Angola şi Namibia.

Suprafaţa: 752.618 km2

Populaţia: 15.510.000– Existã 72 grupuri etnice, însă cinci sunt mai numeroase: bemba, nyanja, tonga, lozi şi lunda.

Culte: Creştini 95%, musulmani şi hinduşi (2,7%)

Capitala: Lusaka

Împărţire administrativă: capitala Lusaka și 9 provincii: Centrală, Copperbelt, Estică, Luapula, Muchinga, Nordică, Nord-vestică, Sudică și Vestică.

Moneda: Kwacha (ZMW)

Limba oficială: engleza. Sunt recunoscute şi limbile regionale: Bemba, Nyanja, Tonga, Lozi, Lunda

Scurt istoric

Prezenţa populaţiei bantu pe actualul teritoriu al Zambiei este atestatã din secolul XIII. Pânã la venirea colonialiştilor englezi - în secolul XIX - pe teritoriul Zambiei au existat formaţiuni statale alcătuite din triburile locale. Teritoriul este transformat în 1891 de Cecil Rhodes în posesiune a Companiei Britanice a Africii de Sud, iar în 1924 devine colonie a Marii Britanii, sub numele de Rhodesia de Nord.

La 24 octombrie 1964, Rhodesia de Nord îsi proclamã independenţa de stat, luând denumirea oficialã de Republica Zambia. Dr. Keneth KAUNDA, lider al luptei pentru eliberare, primul preşedinte al ţãrii, a asigurat o îndelungatã stabilitate politicã internã.

În decembrie 1990 s-a introdus sistemul pluri-partid, iar alegerile libere din octombrie 1991 au adus prima schimbare democraticã a puterii din Africa neagrã prin alegerea lui Frederik Chiluba, fondator al Mişcării pentru Democraţie Pluralistă (MMD), ca preşedinte al Zambiei. În noiembrie 1996 Chiluba a fost reales. În octombrie 1997 a avut loc o tentativă de lovitură de stat eşuată, iar fostul preşedinte Kaunda a fost arestat. În decembrie 2001, Levy Mwanawasa a fost ales noul preşedinte al Zambiei, iar în februarie 2003 Frederik Chiluba este arestat pentru abuz de putere şi deturnare de fonduri. După decesul preşedintelui Levy Mwanawasa, acesta este înlocuit de către Rupiah Banda. În urma alegerilor din 2011, Michael Chilufya Sata a devenit noul preşedinte al Zambiei. Michael Sata moare la 28 octombrie 2014, fiind al doilea președinte în funcție al Zambiei care moare în timpul mandatului. După decesul său, interimatul este asigurat de Guy Scott, până în ianuarie 2015, când a fost ales să ducă la sfîrșit mandatul prezidențial de cinci ani Edgar Lungu.

  • Perioada Sezon 2019

Scrie o recenzie

  
PACHETUL INCLUDE:
 
- 7 nopti cazare in Livingstone, la Hotel Royal Olympia Lodges&Safaris Livingstone 3* cu mic dejun inclus
- Excursie optionala: Game Drive in Mosi O Tunya National Park:
Se pleaca de la de hotel/ lodge din orașul Livingstone la 06:30 și 15:30. Safari durează 3 ore și se merge de-a lungul râului Zambezi. Parcul național Mosi O Tunya se intinde pe o suprafata de 66 km. Este cel mai mic dintre parcurile naționale din Zambia și aici se afla rinocerii albi din Zambia. Animalele văzute in timpul excursiei sunt elefanți, bivoli, zebre, Kudu și multe altele.
 
- Excursie Optionala de 1 zi:  Safari in Chobe National Park (Botswana):
Aceasta este o excursie de o zi, safari în Parcul Național Chobe din Botswana, unde se ajunge din orașul Livingstone in aproximativ o oră. Veti fi condusi la granița dintre Zambia și Botswana, unde ghidul dvs. vă va ajuta cu formalitățile de frontieră. Mai târziu, veti fi transferati pe un feribot peste râul Zambezi. Trecerea râului este de aproximativ 5 minute. Excrursia include safari pe râu, masa de prânz la o cabană și vanatoare. Parcul național Chobe găzduiește elefanți, lei, bivoli și multe alte specii de vânat și de păsări. După tur, transferurile sunt oferite înapoi la cazare.
 
- Excursia optionala: Victoria Falls Tour
Orice vizită în Africa de Sud nu ar fi completă fără o ședere în Livingstone pentru a vedea maiestuoasele cascade din Victoria și a experimenta activitățile palpitante de aici. Cascadele sunt descrise în mod obișnuit ca fiind una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, iar Zambia se mândrește cu unele dintre cele mai spectaculoase vederi. Pentru a descoperi cum s-au format cascadele și ce obiceiuri și tradiții locale le înconjoară, merită să faceți un tur cu ghid.
- Transport avion Bucuresti - Livingstone - Bucuresti
- Taxe de aeroport + Bagaj de cala
 
 
NU SUNT INCLUSE:
 
- transfer aeroport-hotel-aeroport
- Alte excursii optionale in Livingstone
- la cerere, putem oferi urmatoarele excursii : Livingstone City Tour; Mukuni Village Tour; Zambezi River Cruise
- Asigurare medicala si Storno
- Taxe locale

*Tarifele sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!
**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si directi, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul - cadru de comercializare a produselor turistice.
NOTA 2: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări.

Pentru detalii contact info@activtours.ro sau  0755 013 981 - 0755 195 555  incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului!